Ένας νεκρός στην Ισπανία από τα κέρατα ταύρου
Ενώ οι περίφημες ταυροδρομίες της Παμπλόνα βρίσκονται στην τρίτη ημέρα τους, ένας Ισπανός έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά από τα κέρατα ταύρου, σε αντίστοιχο φεστιβάλ πόλης κοντά στη Βαλένθια.
Ο 28χρονος πέθανε όταν τα κέρατα του ογκώδους ζώου τρύπησαν τον πνεύμονα και την καρδιά του, κατά τη διάρκεια ταυροδρομίας στο χωριό Pedreguer, κοντά στη Βαλένθια.
Ο ταύρος τού επιτέθηκε ενώ ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσε έναν άλλο δρομέα.
Σε πολλές ισπανικές πόλεις πραγματοποιούνται, κάθε καλοκαίρι, φεστιβάλ με ταύρους.

REUTERS/Vincent West
Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, που ύμνησε ο Έρνεστ Χέμινγουέι στο βιβλίο «ο ήλιος ανατέλλει ξανά», είναι και το πιο διάσημο. Με εκατοντάδες χιλιάδες δρομείς ντυμένους στα λευκά και με κόκκινα μαντήλια να τρέχουν στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης της Παμπλόνα, καταδιωκόμενοι από ταύρους.

REUTERS/Susana Vera
Στη σημερινή κούρσα (9/7), ένας 33χρονος Ιάπωνας τραυματίστηκε στο στήθος κι ένας 24χχρονος Ισπανός στο χέρι.
Τον τελευταίο αιώνα, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο φεστιβάλ της Παμπλόνα που μετράει εκατοντάδες χρόνια ζωής. Ο τελευταίος θάνατος είχε καταγραφεί το 2009.
Πότε θα «κλειδώσουν» οι παρεμβάσεις για τη θέρμανση - Άμεσα οι εξειδικεύσεις
10:13
Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πυροβολισμούς τον Ιανουάριο του 2025
10:11
Ηγουμενίτσα: Στην δικαιοσύνη σήμερα ο 27χρονος που δολοφόνησε την 25χρονη πρώην φίλη του
10:07
Τι ερευνούν οι αρχές για τα επικίνδυνα απόβλητα που ρίχτηκαν στον Κηφισό
10:00