Ιταλία: «Ύψιστο το επίπεδο επιφυλακής» στη Ρώμη για τρομοκρατικό χτύπημα
Ανανεώθηκε:
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι σε παρέμβασή του στη Βουλή της Ρώμης υπογράμμισε ότι το επίπεδο επιφυλακής σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα του είναι ύψιστο.
«Η τρομοκρατική απειλή παρουσιάζεται συχνά με ρευστό τρόπο, δεν είναι πάντα εύκολο να καθοριστεί με ακρίβεια», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος παράλληλα στις τελευταίες εξελίξεις, ο Πιαντεντόζι πρόσθεσε: «ένα από τα στοιχεία που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές είναι οι ένοπλες συρράξεις.
Αυτή τη στιγμή στις πύλες τις Ευρώπης είναι δυο: ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη. Και οι δυο χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και μπορούν να έχουν επιπτώσεις στις δυναμικές των μεταναστευτικών ροών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι η σύρραξη στη Μέση Ανατολή ενέχει και τον κίνδυνο να προκαλέσει εξτρεμιστικά, ισλαμιστικά φαινόμενα, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες στη Γαλλία, με τη δολοφονία ενός καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή και χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, με τη δολοφονία δυο Σουηδών πολιτών».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέση Ανατολή: Σχεδόν 500.000 Ισραηλινοί έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας του πολέμου με τη Χαμάς
Μέση Ανατολή: Βαρύς ο φόρος αίματος - Στα πρόθυρα πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης η Γάζα
Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Πούτιν με Νετανιάχου - Mπαράζ διπλωματικών επαφών του ρώσου προέδρου
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45
O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ
15:36