Καταδίκη της επίθεσης στη Γάζα από ΠΟΥ - «Αδυνάτο να εκκενωθούν τα νοσοκομεία»
Τη φονική επίθεση στο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας καταδικάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του, ζητώντας την άμεση προστασία των Παλαιστινίων.
«Το νοσοκομείο ήταν λειτουργικό, με ασθενείς, φροντιστές και εκτοπισμένους να στεγάζονται εκεί. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματισμούς» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα, τονίζει ότι ήταν ένα από τα 20 νοσοκομεία στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας που έλαβε εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό.
«Η εντολή εκκένωσης ήταν αδύνατο να εκτελεστεί δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης πολλών ασθενών, της έλλειψης ασθενοφόρων, προσωπικού, κλινών και εναλλακτικού καταφυγίου για τους εκτοπισμένους» υπογραμμίζει.
«Ο ΠΟΥ ζητά την άμεση προστασία των πολιτών και την πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη. Οι εντολές εκκένωσης πρέπει να ανακληθούν. Το διεθνές δίκαιο πρέπει να τηρείται, πράγμα που σημαίνει ότι η περίθαλψη πρέπει να προστατεύεται και να μην διακυβεύεται ποτέ» καταλήγει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αιματηρός απολογισμός από την επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας - Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Αμπάς
«Παρέμβαση στο Ορμούζ θα σήμαινε ένα βήμα προς την εμπλοκή στον πόλεμο» λέει η Μελόνι
23:59
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ 17Η ΜΕΡΑ: Στο κόκκινο η κόντρα ΗΠΑ - ΕΕ για τα Στενά του Ορμούζ - Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ
23:54
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήσεις και συλλήψεις για τη φραστική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων στην Τούμπα
23:49
Εκρήξεις στη Βαγδάτη: Πυρκαγιά στην οροφή ξενοδοχείου, χωρίς αναφορές για θύματα (vid)
23:40