ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται»: Βίντεο του IDF από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

«Η Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται»: Βίντεο του IDF από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα
Screen grab / Twitter

Ευθύνες στην Ισλαμική Τζιχάντ επιρρίπτει ο ισραηλινός στρατός (IDF) για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, το βράδυ της Τρίτης (17/10), δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από drone και αεροφωτογραφίες, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια επέμβασης από ισραηλινά αεροσκάφη. 

Νέο κύκλο κλιμάκωσης στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, προκάλεσε ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου al-Ahli, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, την παραμονή της επίσκεψης του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Η Χαμάς επιμένει ότι ο ισραηλινός στρατός ευθύνεται για την επίθεση, ωστόσο το Ισραήλ από την πλευρά του κατηγόρησε την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ για το λουτρό αίματος, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό (IDF), το βίντεο αποδεικνύει ότι ένα στοχευμένο χτύπημα των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα κατέληγε σε πάρκινγκ, ενώ χτυπήματα από βόμβες του ισραηλινού στρατού ανοίγουν κρατήρες διαμέτρου 7 με 19 μέτρων, τη στιγμή που στο συγκεκριμένο σημείο δεν διακρίνεται κανένας κρατήρας.

«Μια αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ έπληξε το νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας. Πλάνα της IAF (Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία) από την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο πριν και μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, το πρωί της Τετάρτης (18/10), εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ διέψευσε τους ισχυρισμούς του IDF και δήλωσε ότι το Ισραήλ «λέει ψέματα και παρουσιάζει αντικρουόμενες εκδοχές της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας».

IDF: Ηχητικό από συνομιλίες τρομοκρατών για την εκτόξευση ρουκέτας

Ο Ισραηλινός στρατός την ίδια στιγμή, δημοσιοποίησε ηχητικό το οποίο όπως ισχυρίζεται περιέχει συνομιλίες τρομοκρατών της Χαμάς για την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ η οποία έπληξε το νοσοκομείο της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ