ΚΟΣΜΟΣ

Νικόλ Άβαντ: Τα απομνημονεύματα της πρώτης Αφρο- Αμερικανίδας πρέσβειρας στις Μπαχάμες

Νικόλ Άβαντ: Τα απομνημονεύματα της πρώτης Αφρο- Αμερικανίδας πρέσβειρας στις Μπαχάμες
H Νικόλ Άβαντ Mark Von Holden/Invision/AP

Το πως μετέτρεψε τον πόνο σε σκοπό εξιστορεί στα απομνημονεύματά της η Νικόλ Αβάντ, μετά τη δολοφονία της 81χρονης μητέρα της το πρωί της 1ης Δεκεμβρίου 2021.

Η Νικόλ Άβαντ θέλησε να βρει νόημα μέσα στο δράμα της οικογένειάς της. Το αποτέλεσμα είναι το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Think You'll Be Happy: Moving Through Grief with Grit, Grace and Gratitude».

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, το βιβλίο είναι εν μέρει απομνημονεύματα, εν μέρει οδηγός για το πένθος και τη ζωή, αλλά πάνω απ' όλα, είναι ένας φόρος τιμής στα τρία μεγαλύτερα δώρα που της έδωσαν οι γονείς της: βαθιά πνευματική πίστη, περηφάνια για την ιστορία της ως Αφρο-Αμερικανίδα και μια αίσθηση σκοπού που έχει τις ρίζες της στη λύτρωση από τα δεινά προηγούμενων γενεών.

Η Νικόλ Άβαντ εξιστορεί πώς βρήκε το φως στην πιο σκοτεινή της στιγμή. Μας υπενθυμίζει ότι το πένθος είναι διαφορετικό για τον καθένα και έχουμε τη δύναμη να το περάσουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο» αναφέρει η συγγραφέας Κλίο Γουέιντ για το βιβλίο.

Η πρώτη Αφρο- Αμερικανίδα πρέσβειρα στις Μπαχάμες, ως επικεφαλής της προεδρικής εκστρατείας Ομπάμα στη Νότια Καλιφόρνια το 2008, βοήθησε τον νέο γερουσιαστή από το Ιλινόις να κερδίσει. Είναι παντρεμένη με τον Τεντ Σαράντος, συνδιευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας streaming, Netflix από το 2009.

Κόρη του Κλάρενς Άβαντ, στελέχους και παραγωγού με τη μεγάλη επιρροή στη μουσική βιομηχανία και της συζύγου του, συλλέκτριας έργων τέχνης, Ζακλίν, μεγάλωσε στο Μπέβερλι Χιλς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ