Χεζμπολάχ: Σκοτώθηκαν δύο μαχητές στο νότιο Λίβανο
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι δύο από τα μέλη της σκοτώθηκαν την Τετάρτη (18/10) στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια «μαχών».
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε δηλώσει ότι χτύπησε μια «ομάδα» μαχητών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο με ένα drone.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό (IDF), από το Λίβανο εκτοξεύτηκαν σήμερα Τετάρτη (18/10) συνολικά εννέα ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Τέσσερις από τους πυραύλους αυτούς αναχαιτίστηκαν, όπως δηλώνει ο IDF.
Υπενθυμίζεται ότι, από όλες τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στην περιοχή, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο είναι η πιο ισχυρή, ενώ από τον τελευταίο ατελέσφορο πόλεμο με το Ισραήλ το 2006 έχει ενισχύσει σημαντικά τα οπλοστάσιό της με ρουκέτες και πυραύλους, που σήμερα εκτιμάται ότι αριθμούν περίπου 150.000, όπως επισημαίνει το BBC.
Μερικά από αυτά είναι μακράς εμβέλειας και καθοδηγούνται με ακρίβεια, ενώ είναι ικανά να ισοπεδώσουν ολόκληρες περιοχές.
Εάν και όταν οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιήσουν μια πλήρους κλίμακας χερσαία εισβολή στη Γάζα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, να δώσει το έναυσμα στην Χεζμπολάχ να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εναντίον του Ισραήλ από τον Λίβανο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αξιωματούχος Ισραήλ: Πιθανή εμπλοκή ΗΠΑ στον πόλεμο εάν «μπουν» Ιράν και Χεχμπολάχ
Ανάλυση BBC για τη Μέση Ανατολή: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος για Ουάσιγκτον και Δύση
Ο Τραμπ δεσμεύεται να υπερασπιστεί την Ινδία και τον πρωθυπουργό της, αν δεχτεί επίθεση
18:26
Συνελήφθη 16χρονος για εκβίαση συνομηλίκου στο Πόρτο Ράφτη - Άρπαξε κοσμήματα 10.000 ευρώ
18:18
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 57χρονος - Οδηγούσε μεθυσμένος, προκάλεσε τροχαίο και κρύφτηκε σε ρεματιά
18:10
Παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος P-3 Orion
18:01