ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ρεκόρ Γκίνες 14χρονης γάτας για το πιο δυνατό... γουργούρισμα του κόσμου

Νέο ρεκόρ Γκίνες 14χρονης γάτας για το πιο δυνατό... γουργούρισμα του κόσμου
Φωτογραφία αρχείου UNSPLASH

Μια 14χρονη γάτα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το πιο δυνατό γουργούρισμα που έχει ακουστεί από αιλουοειδές μέχρι τώρα.

Το γουργούρισμα της Μπέλα, από το Χάντινγκτον του Κέιμπριτζσάιρ, γουργούρησε τόσο δυνατά, που έφτασε στα 54,6 ντεσιμπέλ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 50 ντεσιμπέλ.

Για να καταλάβουμε πόσο δυνατό ήταν αυτό το γουργούρισμα, η ένταση των 54,6 ντεσιμπέλ ισοδυναμεί με τον θόρυβο ενός βραστήρα.

Η ιδιοκτήτρια της γάτας, Νικόλ Σπινκ δήλωσε περήφανα: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη που η Μπέλλα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ.

«Είναι μέλος της οικογένειάς μας πολλά χρόνια, την αγαπάμε και είμαστε τόσο περήφανοι για το επίτευγμά της», δηλώνει, όπως μεταδίδει το Sky News.

Ο επίσημος κριτής του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες, Ντέιβ Γουίλσον που επέβλεπε την προσπάθεια της Μπέλα να σπάσει το ρεκόρ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που καταρρίπτεται ένα παγκόσμιο ρεκόρ από ένα νέο, αποτελεί πάντα μια συναρπαστική εμπειρία, οπότε περιμέναμε να δούμε αν η Μπέλα θα τα καταφέρει».

Προκειμένου να καταγράψουν το κατόρθωμα της Μπέλα, ο Γουίλσον και ένας μηχανικός ακουστικής απέκλεισαν τους εξωτερικούς θορύβους στο σπίτι και έστησαν συσκευές εγγραφής.

Μόλις η Μπέλα κούρνιασε στο αγαπημένο της μαξιλάρι, άρχισε να γουργουρίζει και τα «αποτελέσματα ήταν εμφανή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ