ΚΟΣΜΟΣ

Επιβατικό αεροπλάνο προσγειώνεται κατά λάθος σε στρατιωτική βάση

Επιβατικό αεροπλάνο προσγειώνεται κατά λάθος σε στρατιωτική βάση
REUTERS/Rebecca Naden Livepic

Ένα αεροπλάνο με 130 επιβάτες πραγματοποιούσε πτήση από τη Νότια Ντακότα προς το αεροδρόμιο του Ράπιντ Σίτυ στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο πιλότος φαίνεται ότι «μπερδεύτηκε» και προσγειώθηκε σε αεροπορική βάση, 16 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του.

Οι επιβάτες ξαφνιάστηκαν, το ίδιο και οι στρατιώτες που βρήκαν ένα αεροπλάνο προσγειωμένο στη βάση τους. Μια μάρτυρας αναφέρει, σύμφωνα με τη Guardian ότι έμειναν επί δυόμισι ώρες μέσα στο αεροσκάφος, όσο ένοπλοι στρατιώτες έκαναν ελέγχους με σκυλιά στο αεροπλάνο.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πιλότος μπέρδεψε το αεροδρόμιο του Ράπιντ Σίτυ με την εν λόγω αεροπορική βάση. Το 2004 αεροπλάνο της Northwest Airlines με 117 επιβάτες είχε κάνει το ίδιο λάθος. Τότε το αεροπλάνο παρέμεινε εκεί εγκλωβισμένο για 3 ώρες, μέχρι οι πιλότοι να εξηγήσουν στους αξιωματικούς τι πήγε στραβά και κατέληξαν εκεί.

Φυσικά, για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα. Επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, αξιωματούχοι της βάσης αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στις ειδικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος και αν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της βάσης ήταν σε επαφή με τον πιλότο και εξουσιοδότησαν την προσγείωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ