Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ανοίγει την Παρασκευή το πέρασμα της Ράφα
Την Παρασκευή (20/10) πρόκειται να ανοίξει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα, το μοναδικό πέρασμα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, που σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό εδώ και 13 ημέρες.
Την είδηση έκανε γνωστή το κανάλι AlQahera News,το οποίο επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες «πηγές», μετέδωσε ότι «η Ράφα θα ανοίξει αύριο».
Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πόση και τι είδους βοήθεια θα επιτραπεί να περάσει στη Γάζα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι συμφώνησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι οι αιγυπτιακές αρχές να αφήσουν να περάσουν «έως και 20 φορτηγά». Ο αριθμός αυτός ωστόσο κρίθηκε «παντελώς ανεπαρκής» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Στο μεταξύ, περισσότερα από 100 φορτηγά περιμένουν κοντά στο πέρασμα της Ράφα στην αιγυπτιακή πλευρά την Πέμπτη (19/10), δήλωσαν πηγές από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.
Περισσότερη βοήθεια βρίσκεται στην αιγυπτιακή πόλη Αλ Άρις, σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από τη Ράφα. Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι δεν θα κλείσει το πέρασμα αλλά ισραηλινά βομβαρδιστικά το κατέστησαν μη λειτουργικό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Τι είναι το πέρασμα της Ράφα και γιατί είναι τόσο σημαντικό
Νέοι σαρωτικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Γάζα και Ράφα - Συνεχίζεται το δράμα των αμάχων
NYT: Εντολή να μετακινηθούν στη Μέση Ανατολή πήραν Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές εν μέσω διπλωματίας
07:36
Ο ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΕΞΗΓΕΙ: Επανάσταση ’21: Οι ηρωικές μορφές, οι μεγάλες μάχες και πώς φτάσαμε στην εθνική συνείδηση
07:21
«Αλμυρό» το τραπέζι της 25ης Μαρτίου - Οι καταναλωτές προετοιμάζονται για ακριβό Πάσχα
07:20
Νέο κύμα ιρανικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ και χωρών του Κόλπου - Στόχος βάσεις και αεροδρόμια
07:17