Την Αίγυπτο επισκέπτεται σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ
Ανανεώθηκε:
Μετά το ταξίδι του στο Τελ Αβίβ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα επισκεφθεί σήμερα την Αίγυπτο όπου θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Στις συνομιλίες ο Σούνακ θα υπογραμμίσει «την ανάγκη να αποτραπεί η περιφερειακή κλιμάκωση και να αποφευχθεί η περαιτέρω μη απαραίτητη απώλεια ζωών αμάχων», πρόσθεσε το γραφείο του.
Ο Σούνακ επισκέφθηκε χθες Πέμπτη το Ισραήλ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς το χώρα, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και να προσπαθήσει να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, αλλά και να διευκολύνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Αργότερα χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον οποίο ενθάρρυνε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στην περιοχή για να υποστηρίξει τη σταθερότητα. Παράλληλα ο Σούνακ εξέφρασε την ανησυχία του ότι η επίθεση της Χαμάς και τα αντίποινα του Ισραήλ ενδέχεται να πυροδοτήσουν την αναταραχή στην περιοχή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σούνακ προς Νετανιάχου: Θα σταθούμε στο πλευρό σας, θέλουμε να νικήσετε
Στο Ισραήλ ο Σούνακ – Εκφράζει αλληλεγγύη στον Νετανιάχου
Αυτοψία Χαρδαλιά στον Κηφισό: «Αποφύγαμε τα χειρότερα, φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας»
17:28
ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Κακοκαιρία Byron: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Προβλήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα
17:20
Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» - Οι τελευταίες στιγμές της (pics)
17:19
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03