ΚΟΣΜΟΣ

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «Έγκλημα πολέμου» ο βομβαρδισμός του Αγίου Πορφυρίου

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «Έγκλημα πολέμου» ο βομβαρδισμός του Αγίου Πορφυρίου
AP Photo/Abed Khaled

Την αεροπορική επιδρομή κατά της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα που προκάλεσε τελικά τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, καταδίκασε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει αυτή τη βομβιστική επίθεση.

Η ανακοίνωση

Eιδικότερα, το Πατριαρχείο, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η στόχευση των εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου.

«Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Άγιος Πορφύριος είναι η πιο παλιά, ενεργή ακόμη εκκλησία στον παλαιστινιακό θύλακα. Βρίσκεται σε ιστορική συνοικία της παλιάς Γάζας και, σύμφωνα με την παράδοση, εκεί φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ