ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς συζητά την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός

Η Χαμάς συζητά την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός
Όμηρος της Χαμάς στη Γάζα AP

Την απελευθέρωση  των ομήρων που κρατά με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός συζητά η Χαμάς

Όπως αναφέρει το BBC καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την απελευθέρωση πολλών από τους 203 ομήρους που εκτιμάται ότι κρατούνται στη Γάζα, η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει ορισμένους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε αυτό.

Η Χαμάς δεν έχει στην κατοχή της όλους τους ομήρους. Ορισμένοι κρατούνται από άλλες ένοπλες μαχητικές ομάδες.

Η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στη Γάζα αποτελεί παράγοντα περιπλοκής για τους ισραηλινούς διοικητές που σχεδιάζουν την προβλεπόμενη εισβολή τους στην περιοχή.

Προφανώς, οι όμηροι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγουν ζωντανοί αν αυτό μπορεί να γίνει με διαπραγματεύσεις.

Τι αναφέρει για τους ομήρους ο Ισραηλινός στρατός

Νέες πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων που έπιασε η Χαμάς κατά την φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έδωσε ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι είναι ζωντανοί στην πλειονότητά τους.

«Οι περισσότεροι από τους αμάχους είναι ζωντανοί. Υπήρξαν και πτώματα που μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Πάνω από 20 από τους ομήρους είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ δέκα με είκοσι είναι άνω των 60.

Μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των ομήρων είναι άγνωστος με τον Ισραηλινό στρατό να μιλά για 203, ενώ εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, είπε την Δευτέρα ότι είναι γύρω στους 250. Ο Αμπού Ομπάντια είπε ότι οι «Ταξιαρχίες αλ Κασάμ» κρατούν κάπου 200 ομήρους, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στα χέρια άλλων οργανώσεων στη Γάζα, αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους λόγω των αδιάκοπων ισραηλινών βομβαρδισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ