Μπέρμποκ: Θα λάβει μέρος στην Σύνοδο για την Ειρήνη που διοργανώνεται αύριο στο Κάιρο
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ θα λάβει μέρος στη «Σύνοδο για την Ειρήνη» που θα διοργανωθεί το Σάββατο στο Κάιρο.
Σύμφωνα με ενημέρωση της αντιπροσωπείας της υπουργού στο Ισραήλ, η κυρία Μπέρμποκ, η οποία βρίσκεται από χθες στη Μέση Ανατολή, θα μεταβεί στην Αίγυπτο αργότερα απόψε, μετά την ολοκλήρωση των επαφών της στο Ισραήλ και στον Λίβανο. Χθες η υπουργός επισκέφθηκε την Ιορδανία.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμντάλα Β', ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ αλ Θάνι, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ και οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι και της Γαλλίας Κατρίν Κολονά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε Ιορδανία, Ισραήλ και Λίβανο η Μπέρμποκ για το Mεσανατολικό
Μπέρμποκ: Αν δεν αντιμετωπίσουμε τον τρόμο της Χαμάς, δεν υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια
Σαρωτικοί έλεγχοι της τροχαίας για αλκοτέστ – Εντοπίστηκαν 87 παραβάτες σε 7.000 ελέγχους
14:56
Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς και των πρώτων ημερών του 2026 - Βίντεο από τον Θοδωρή Κολυδά
14:43
Η Γάζα στο επίκεντρο του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος του Πάπα Λέοντα
14:30
Μια απίστευτη ιστορία: Άνδρας πήγε σε δείπνο Χριστουγέννων και έμεινε για... 45 χρόνια
14:17