ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Το Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθούν τα σχολεία της UNRWA στη Γάζα

ΟΗΕ: Το Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθούν τα σχολεία της UNRWA στη Γάζα
AP Photo/Hatem Moussa

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής να εκκενωθούν πολλά από τα σχολεία της όπου έχουν καταφύγει Παλαιστίνιοι στην Πόλη της Γάζας, κρίνοντας ότι «δεν είναι πλέον ασφαλή», αφού έλαβε μια προειδοποίηση από το Ισραήλ.

«Ενημερωθήκαμε από το Ισραήλ ότι είναι αναγκαίο να εκκενώσουμε τις δομές αυτές το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η UNRWA.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διαμαρτυρηθούμε και να απορρίψουμε αυτήν την απόφαση, όμως το συμπέρασμα είναι ότι πλέον οι δομές μας δεν είναι πια ασφαλείς», πρόσθεσε, ζητώντας να προχωρήσει «αμέσως» η εκκένωση.

Λίγο νωρίτερα, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι «οι κατοχικές αρχές (σ.σ. το Ισραήλ) απείλησαν να πλήξουν το νοσοκομείο Αλ Κοντς» στην Πόλη της Γάζας.

«Περισσότεροι από 400 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και περίπου 12.000 εκτοπισμένοι πολίτες έχουν βρει καταφύγιο εκεί, εκτός από το ιατρικό προσωπικό», ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα «να αντιδράσει αμέσως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ