ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια
Από συνάντηση Ερντογάν - Χανίγα στην Τουρκία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Presidential Press Service via AP, Pool

Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Γάζα είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, όπως αναφέρει η Sabah με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στη Γάζα και ότι η Τουρκία επιδιώκει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή το συντομότερο δυνατό.

Ακόμη τόνισε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνιμη λύση στο ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διαρκή ειρήνη στη διεθνή σκηνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μια ημέρα με πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες για τον Τούρκο πρόεδρο που επέλεξε να μην μεταβεί στο Κάιρο για τη διάσκεψη που οργάνωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι και έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Μέσα στην ημέρα μίλησε μεταξύ άλλων με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ