Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο με τουλάχιστον έξι νεκρούς
Πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία την Κυριακή (22/10) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε επιπλέον 14.
Ειδικότερα, η πυραυλική επίθεση σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών, όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Χαρκόβου, Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.
Τα θύματα, ηλικίας 19 έως 42 ετών, ήταν υπάλληλοι της εταιρείας. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης.
«Οι Ρώσοι σκόρπισαν ξανά τον τρόμο στον φιλειρηνικό πληθυσμό του Χαρκόβου» έγραψε ο περιφερειάρχης.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τις ισοπεδωμένες εγκαταστάσεις, όπου ερείπια διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση.
Πύραυλοι S-300 εκτοξεύτηκαν από τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε η εισαγγελία του Χαρκόβου, με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να πλήξουν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ταχυμεταφορών, σκορπώντας τον θάνατο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από ρωσικούς πυραύλους στη γενέτειρα του Ζελένσκι
Βοιωτία: 112 για ετοιμότητα και εκκένωση σε Άγιο Βασίλειο - Καλύτερη εικόνα από την Πέτρα
16:28
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καλαμιώνα Ρόδου
16:21
Χάος από «εισβολή» πολιτών σε κατάστημα για να αγοράσουν κλιματιστικά και ανεμιστήρες στη Γαλλία
16:10
Κατέληξε η 43χρονη που τραυματίστηκε στο σκοπευτήριο Ηρακλείου Κρήτης
16:01