Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους
Ανανεώθηκε:
Ο ισραηλινός στρατός «πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά
Υπενθυμίζοντας τις «κτηνωδίες» που διέπραξαν στις 7 Οκτωβρίου οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος, η Κολονά υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ «έχει προφανώς το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», αλλά έχει επίσης «το καθήκον να σέβεται το διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».
Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα La Tribune με αφορμή τη «σύσκεψη κορυφής για την Ειρήνη» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κάιρο, τόνισε ότι στην παρούσα φάση πρέπει να εξασφαλιστεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
«Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα. Μεταξύ των βασικών ανθρωπιστικών προτεραιοτήτων είναι η πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα» είπε η υπουργός.
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52