Πάπας: Προσεύχομαι για τους ομήρους, τα θύματα και τις οικογένειές τους
Συγκλονισμένος από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος σήμερα Κυριακή (22/10) στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Εκφράζω τον ιδιαίτερο πόνο και την ανησυχία μου, προσεύχομαι και είμαι στο πλευρό των ομήρων, των θυμάτων και των οικογενειών τους. Σκέφτομαι την σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα. Με πληγώνει το ότι, τις περασμένες ημέρες επλήγησαν το αγγλικανικό νοσοκομείο και η ελληνορθόδοξη ενορία. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για την απελευθέρωση των ομήρων. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα μια ήττα, αναφέρομαι και στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αποτελεί καταστροφή της ανθρώπινης αδελφοσύνης, σταματήστε, αδέλφια».
Ο πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι η επόμενη Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, για την Καθολική Εκκλησία θα είναι ημέρα νηστείας, μετάνοιας και προσευχής, υπέρ της ειρήνης.
Στις 6 το απόγευμα, στον 'Αγιο Πέτρο, θα πραγματοποιηθεί προσευχή, η οποία θα είναι και έκκληση για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ζεσταίνει» τις μηχανές για χερσαία επέμβαση το Ισραήλ - Τα σχέδια για την επόμενη μέρα στη Γάζα
FT: Επιβολή δελτίου στα καύσιμα εξετάζει η ΕΕ - Τι θα γίνει με το πετρέλαιο
09:21
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Σε λίγο δύο δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή – Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός
09:12
Θεσσαλονίκη: Σήμερα απολογείται η 77χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
09:03
Βρέθηκε μετά από διεθνές ανθρωποκυνηγητό κλεμμένο χρυσό κράνος 2.500 ετών
08:56