ΚΟΣΜΟΣ

Καρέ-καρέ η κατάρριψη ελικοπτέρου από τον ISIS (Vid)

Καρέ-καρέ η κατάρριψη ελικοπτέρου από τον ISIS (Vid)
Η στιγμή της κατάρριψης του ελικοπτέρου reuters

Βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τα πυρά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έδωσε στη δημοσιότητα ο ISIS.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε σε περιοχή ανατολικά της Παλμύρας στη Συρία και το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσο του-φιλικού προς τους τζιχαντιστές- πρακτορείου Amaq.

Στο βίντεο φαίνεται ένα συριακό ελικόπτερο, τύπου Mi-25, να πετά σε περιοχή κοντά στην Παλμύρα, όταν ξαφνικά δέχεται πυρά και αρχίζει να στροβιλίζεται μέχρι τελικά να συντριβεί, υπό τους πανηγυρισμούς και τις ιαχές των τζιχαντιστών.

2016 07 10T092227Z 574289269 S1AETOTCNBAA RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA RUSSIA
2016 07 10T092454Z 1726659090 S1AETOTCSSAA RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA RUSSIA

Το Interfax μετέδωσε μάλιστα και δήλωση του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία οι μαχητές κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο κοντά στην Παλμύρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο Ρώσοι χειριστές του, όταν αυτό συνετρίβη σε περιοχή που ελέγχεται από τον συριακό στρατό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι συριακές αρχές ζήτησαν από τους Ρώσους πιλότους να διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας ομάδας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που επέλαυναν προς το ανατολικό τμήμα της Παλμύρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ