ΚΟΣΜΟΣ

Ντιτρόιτ: Μαχαιρωμένη σε πάρκο βρέθηκε η πρόεδρος της εβραϊκής συναγωγής

Ντιτρόιτ: Μαχαιρωμένη σε πάρκο βρέθηκε η πρόεδρος της εβραϊκής συναγωγής
H Σαμάνθα Γουόλ (αριστερά) βρέθηκε μαχαιρωμένη σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της. Kimberly Bush via AP

Μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου βρέθηκε το Σάββατο, σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της, η πρόεδρος μιας συναγωγής του Ντιτρόιτ, Σαμάνθα Γουόλ.

Η αστυνομία είπε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση για περιοχή του πάρκου Λαφαγιέτ όπου τελικά βρήκε το θύμα.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, αξίζει να σημειωθεί πως η Αστυνομία, που έψαξε όλη την περιοχή με σκυλιά, πιστεύει ότι το θύμα έχασε τη ζωή της στο σπίτι, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος έκανε τη δολοφονία ή γιατί, ενώ κανένα στοιχείο δεν έχει δείξει ακόμη ότι το κίνητρο ήταν αντισημιτισμός.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο X την Κυριακή, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Τζέιμς Γουάιτ είπε ότι η έρευνα για τον θάνατο της κυρίας Γουλ βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν έχουν εμφανιστεί στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι αυτό το έγκλημα υποκινήθηκε από αντισημιτισμό», είπε.

Πρόσθεσε ότι ανακριτές από το αστυνομικό τμήμα του Ντιτρόιτ συνεργάζονται με το FBI και μερικοί άνθρωποι «με πληροφορίες» ανακρίνονται.

«Ζητώ και πάλι από την κοινότητα να παραμείνει υπομονετική όσο οι ερευνητές και οι εταίροι επιβολής του νόμου συνεχίζουν το έργο τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ