ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα
Επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας AP

«Περιορισμένες επιχειρήσεις» πραγματοποίησαν χερσαίες ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας Ντάνιελ Χαγκάρι.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του IDF δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου η Χαμάς συγκέντρωνε δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές δυνάμεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο στρατός πραγματοποίησε επιχειρήσεις για να εξουδετερώσει 20 θύλακες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Χιλιάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έχουν σκοτωθεί από το ανελέητο βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 4.600 άνθρωποι. Πρόκειται, όπως αποκαλύπτουν οι αριθμοί, για την πιο πολύνεκρη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς από το το 2007.

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου άφησε πίσω της 1.400 νεκρούς Ισραηλινούς.

Ανελέητο σφυροκόπημα στη Δυτική Όχθη

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23/10) πραγματοποίησε επιδρομή στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Jalazone κοντά στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Από τη νέα αυτή επιδρομή σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι, τέσσερις έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ όπως μεταδίδει το Αl Jazeera, 20 άτομα συνελήφθησαν.

«Μπαράζ» συλλήψεων πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Χεβρώνας, με 59 Παλαιστινίους να βρίσκονται στα «χέρια» των ισραηλινών δυνάμεων.

Χτυπήματα στο νότιο Λίβανο

Και ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της Χαμάς και του Ισραήλ μαίνονται, παράλληλα συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών και στο νότιο Λίβανο, με τον IDF να χτυπά δύο πυρήνες της Χεζμπολάχ.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως ένας πυρήνας βρισκόταν δίπλα στην περιοχή Mattat και σχεδίαζε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς το Ισραήλ. ενώ ο άλλος, που βρισκόταν στο Χαρ Ντοβ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ