Δύο drones της Χαμάς καταρρίφθηκαν από τον ισραηλινό στρατό
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που πετούσαν στο νότιο Ισραήλ, προερχόμενα από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, επιβεβαίωσαν σχεδόν ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, ότι «εκτόξευσαν δύο drones-καμικάζι» προς την κατεύθυνση δύο στρατιωτικών βάσεων του νότιου Ισραήλ.
Nωρίτερα, ο εκπρόσωπος του IDF δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές επικεντρώθηκαν σε σημεία όπου η Χαμάς συγκέντρωνε δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές δυνάμεις.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο στρατός πραγματοποίησε επιχειρήσεις για να εξουδετερώσει 20 θύλακες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.
Χιλιάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έχουν σκοτωθεί από το ανελέητο βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 4.600 άνθρωποι. Πρόκειται, όπως αποκαλύπτουν οι αριθμοί, για την πιο πολύνεκρη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς από το το 2007.
Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου άφησε πίσω της 1.400 νεκρούς Ισραηλινούς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Πρόβες» χερσαίας επιχείρησης από τον ισραηλινό στρατό - Πιέσεις για προστασία των αμάχων
«Αφροδίτη του Willendorf»: Η ιστορία πίσω από το πρώτο γυμνό στην ανθρώπινη τέχνη
14:21
Πάτρα: Την Τρίτη απολογούνται ο πρώην αστυνομικός και ο γιος του για διακίνηση ναρκωτικών
14:03
Απόπειρες και σχέδια δολοφονίας, πυροβολισμοί, απειλές: Οι φορές που ο Τραμπ κινδύνεψε και οι αστοχίες της Μυστικής Υπηρεσίας
13:51
Κώτσηρας στο CNN Greece: Τα μέτρα στήριξης είναι προϊόν της καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας
13:39