ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ μόνο αν το θέλει ο Θεός

Λίβανος: Θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ μόνο αν το θέλει ο Θεός
Λιβανέζοι κυματίζουν σημαίες της Χεζμπολάχ και της Παλαιστίνης κοιτώντας προς ισραηλινή πόλη στα σύνορα Mahmud Hams /Pool Photo via AP, File

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίζουν να βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα σε Λίβανο και Ισραήλ με τα δύο κράτη να ανταλλάσσουν βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα. Οι τελευταίες απειλές από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, έφεραν νέα απάντηση από τον υπουργό πληροφοριών του Λιβάνου.

Συγκεκριμένα, η λιβανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ισραήλ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου, Ζιάντ Μακάρι, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA Novosti.

«Η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν θέλει πόλεμο. Εάν, ο Θεός το θέλει και συμβεί αυτό θα το αντιμετωπίσουμε ωστόσο», δήλωσε ο Μακάρι, σύμφωνα με το RIA. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέτοιες «απειλές» από το Ισραήλ είναι «σύνηθες φαινόμενο».

«Το Ισραήλ δεν παραλείπει ποτέ να κάνει απειλές και σχεδόν κάθε εβδομάδα ο ένας ή ο άλλος Ισραηλινός πολιτικός ή στρατιωτικός αξιωματούχος απειλεί τον Λίβανο και υπόσχεται να επιστρέψει τη χώρα «στην πέτρινη εποχή». Οι απειλές του Νετανιάχου εναντίον του Λιβάνου έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο για το Ισραήλ, είπε ο Μακάρι.

Σημειώνεται ότι ενώ το επίκεντρο των μαχών του Ισραήλ ήταν στη Γάζα, καθημερινά σημειώνονται μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν και έχει τη βάση της κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, εγείροντας ανησυχίες για μια πιθανή διάχυση του πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ