Έφτασε στο Ισραήλ ο Εμανουέλ Μακρόν
Ανανεώθηκε:
Στο Ισραήλ έφτασε ο Εμανουέλ Μακρόν για επαφές με την ισραηλινή και παλαιστινιακή ηγεσία.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα καλέσει εξάλλου σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Ελιζέ να «προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς έκτοτε και ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας με σκοπό να «αφανίσει» τη Χαμάς.
Η γαλλική πλευρά εκτιμά πως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ομήρων, που δεν είναι μόνο ισραηλινής υπηκοότητας, το Ισραήλ δεν θα πρέπει να αφεθεί μόνο του στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς.
Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που έχει προσπαθεί μέσω του Κατάρ να απελευθερώσει τους Γάλλους πολίτες ή τους πολίτες με διπλή υπηκοόητα, όπως και πολλές άλλες χώρες.
Παράλληλα η Γαλλία κατευθύνει μέρος των προσπαθειών της προς τον Λίβανο, στέλνοντας, μέσω του πρέσβη της, «μηνύματα μετριοπάθειας» στη Χεζμπολάχ, ενώ ένας από τους «ανομολόγητους στόχους» της διπλωματικής προσπάθειας είναι να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την είσοδο του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιατί καθυστερεί η μεγάλη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών – Θολή η «επόμενη μέρα» στη Γάζα
Από τη διπλωματία στη Ντόχα για τερματισμό του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν-Ισραήλ στις εκατέρωθεν απειλές
20:29
Μεγάλα ύψη βροχής το απόγευμα - Πάνω από 140 χιλιοστά νερού στη Θάσο
20:19
Καταβλήθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης σε 19.819 αγρότες - Διορθώσεις έως 10 Νοεμβρίου
20:08
Συνελήφθη18χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στον πατέρα του - Τον τραυμάτισε σε λαιμό και πλάτη
19:57