ΚΟΣΜΟΣ

«Μας ενώνει το πένθος» - Διαδοχικές συναντήσεις Μακρόν με οικογένειες ομήρων, Νετανιάχου και Αμπάς

«Μας ενώνει το πένθος» - Διαδοχικές συναντήσεις Μακρόν με οικογένειες ομήρων, Νετανιάχου και Αμπάς
O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν Benoit Tessier/Pool via AP

Στο πλευρό του Ισραήλ δήλωσε ότι στέκεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν  από το Τελ Αβίβ υπογραμμίζοντας πως τις δύο χώρες «ενώνει το πένθος»

«Με το Ισραήλ μας ενώνει το πένθος. Τριάντα συμπατριώτες μας δολοφονήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου. Εννέα άλλοι είναι ακόμη αγνοούμενοι ή κρατούνται όμηροι. Στο Τελ Αβίβ, στις οικογένειές τους, εξέφρασα την αλληλεγγύη του Έθνους», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στην πλατφόρμα X.

Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με οικογένειες Γάλλων ή Γαλλοϊσραηλινών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ή κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρούσα στη συνάντηση και η οικογένεια της Μία Σεμ, μιας γαλλοϊσραηλινής ομήρου, βίντεο της οποίας δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Χαμάς.

Αυτή την ώρα συναντάται με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη μονοήμερη αυτή επίσκεψη, ο Μακρόν αναμένεται να ταχθεί υπέρ μιας «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» που «θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια κατάπαυση του πυρός».

Αναμένεται επίσης να ζητήσει «να προστατευθούν οι άμαχοι πληθυσμοί» μέσα στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν θα μεταβεί επίσης στη Δυτική Όχθη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, έγινε γνωστό από το γραφείο του τελευταίου.

Προς το παρόν η γαλλική προεδρία δεν έχει επιβεβαιώσει τη συνάντηση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ