ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Ξέρουμε πως ΗΠΑ και Βρετανία ελέγχουν τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Κρεμλίνο: Ξέρουμε πως ΗΠΑ και Βρετανία ελέγχουν τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών
AP Photo/Alex Babenko

Πυρά εξαπέλυσε το Κρεμλίνο με αιχμή δημοσίευμα της Washington Post, πως οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρείχαν εκτεταμένη στήριξη στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών SBU και GUR

Η Ρωσία εδώ και καιρό γνωρίζει ότι οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας είναι υπό τη «στενή εποπτεία» των ΗΠΑ και της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σχολίαζε δημοσίευμα της Washington Post με τίτλο «Ουκρανοί κατάσκοποι με βαθιές σχέσεις με τη CIA κάνουν σκιώδη πόλεμο κατά της Ρωσίας».

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στις πληροφορίες που έχουμε για τη στενή εποπτεία των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι ειδικές μας υπηρεσίες γνωρίζουν γι’ αυτό πολύ καιρό και αρκετά καλά, είμαστε ενήμεροι γι’ αυτό».

Το δημοσίευμα της Washington Post, αναφέρει πως αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρείχαν εκτεταμένη στήριξη στις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών SBU και GUR, που σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ήταν υπεύθυνες για σειρά επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας το 2022 της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης γνωστού Ρώσου εθνικιστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ