ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Θύμα κακοποίησης από ιερέα είχε πέσει πρώην υπουργός σε οικοτροφείο στη Γάνδη

Βέλγιο: Θύμα κακοποίησης από ιερέα είχε πέσει πρώην υπουργός σε οικοτροφείο στη Γάνδη
Pixabay / Monika Robak

Θύμα κακοποίησης από ιερέα είχε πέσει ο Βέλγος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουίκεμπορν, όπως αποκάλυψε σε εκπομπή της φλαμανδικής τηλεόρασης.

Ο Βαν Κουίκενμπορν, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης μετά την τρομοκρατική επίθεση των Βρυξελλών, μίλησε σε εκπομπή που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό VTM στην οποία αφηγήθηκε κάποια τραγικά γεγονότα που βίωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε οικοτροφείο στη Γάνδη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κάτι σύνηθες να τον αγγίζει ένας συγκεκριμένος ιερέας. «Αν ήσουν άρρωστος, ο ιερέας θα ερχόταν στο δωμάτιό σου και θα έπρεπε να κατεβάσεις το παντελόνι σου», ανέφερε ο Βίνσεντ Βαν Κουίκεμπορν, ο οποίος προσέθεσε ότι πολλά νεαρά αγόρια ήταν θύματα.

Όπως προσέθεσε «στο οικοτροφείο στη Γάνδη, μιλούσαμε γι' αυτό και όλοι το ήξεραν. Τα αγόρια ρωτούσαν το ένα το άλλο αν είχαν βιώσει το ίδιο. Αν αυτός ήταν και στο δωμάτιό τους». Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι δεν είχαν μιλήσει ούτε στους γονείς τους για το τι συνέβαινε.

Όπως επισημαίνει το δίκτυο rtl, το όνομα του προσώπου εμφανίστηκε στη λίστα με τα ονόματα ιερέων που κατηγορούνται για σεξουαλική βία στο Βέλγιο. Ο Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν σημείωσε ότι ο ιερέας δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ