ΚΟΣΜΟΣ

Ετοίμαζε και άλλες επιθέσεις ο μακελάρης του Ντάλας

Ετοίμαζε και άλλες επιθέσεις ο μακελάρης του Ντάλας
Micah X. Johnson via Facebook/via REUTERS

Τα καταστροφικά σχέδια του μακελάρη του Ντάλας με δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών είχαν και συνέχεια, σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης.

Ο Μάικα Τζόνσον, ένας 25χρονος που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό, σκότωσε την Πέμπτη πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους επτά. Όμως η δράση του δεν θα σταματούσε εκεί δεδομένου του οπλοστασίου που ανακαλύφθηκε στην οικία του, αποκαλύπτει ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, μιλώντας στο CNN.

Ο ύποπτος είχε εξασκηθεί στην ανατίναξη εκρηκτικών υλικών και τα υλικά που βρέθηκαν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφικές συνέπειες στην πόλη και στην περιοχή βόρεια του Τέξας.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές βρήκαν στο σπίτι του δράστη υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τουφέκια, σφαίρες και ένα βιβλίο με τακτικές μάχης.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία, όπου τελικά ο Τζόνσον σκοτώθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ένα ρομπότ, τα σώματα ασφαλείας αναφέρουν πως:

Mας έλεγε ψέματα, μας δούλευε, μας κορόιδευε, τραγουδούσε και ζητούσε να μάθει πόσους αστυνομικούς είχε σκοτώσει, έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει περισσότερους και ότι είχε μαζί του βόμβες.

Ο Μπράουν δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη δεν προχωρούσαν και ότι αυτός ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και άλλους αστυνομικούς. Αν δεν δρούσαν άμεσα, θα υπήρχαν και άλλα θύματα.

Μάλιστα, όταν ο δράστης τραυματίστηκε έγραψε τα γράμματα «rb» με το ίδιο του το αίμα σε έναν τοίχο του κτιρίου όπου είχε οχυρωθεί. Η αστυνομία δεν μπόρεσε ακόμα να βρει το νόημα των γραμμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ