Αρμενία: Ο Πασινιάν θέλει να αφαιρέσει τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις από τη χώρα
Ανανεώθηκε:
Η Αρμενία δεν βλέπει κάποιο πλεονέκτημα για την ίδια ώστε να συνεχίσει να φιλοξενεί ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός της, αφού το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε σήμερα ο Αρμένιος πρωθυπουργός, Νικόλ Πασινιάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Με μια επιχείρηση-αστραπή, στις 20 Σεπτεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε το Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως αζέρικο έδαφος αλλά με αρμένικο, στην πλειονότητά του, πληθυσμό.
«Τα γεγονότα αυτά ουσιαστικά μας ώθησαν στην απόφαση ότι χρειάζεται να διαφοροποιήσουμε τις σχέσεις μας στον τομέα της ασφάλειας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τώρα», είπε ο Νικόλ Πασινιάν στην αμερικανική εφημερίδα.
Η Ρωσία διαθέτει στρατόπεδα σε δύο τοποθεσίες και μια αεροπορική βάση στην Αρμενία. Η Μόσχα θεωρούσε ανέκαθεν ότι ήταν η εγγυήτρια της ασφάλειας της Αρμενίας στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου, από την οποία περνούν πολλοί αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Σε«εγρήγορση» για τα στρατιωτικά γυμνάσια Αζερμπαϊτζάν - Τουρκίας κοντά στην Αρμενία
Ιταλικό drone καταστράφηκε σε επίθεση σε βάση στο Κουβέϊτ επιβεβαιώνει η Ιταλία
22:24
Ομιλία του πρωθυπουργού την Δευτέρα για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις στρατηγικές επενδύσεις
22:13
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1.200.000 ευρώ
22:06
Επίθεση με ρουκέτες σε εγκατάσταση των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Βαγδάτης - Πέντε τραυματίες
22:04