ΚΟΣΜΟΣ

Συστάσεις 3 χωρών προς τους πολίτες τους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Συστάσεις 3 χωρών προς τους πολίτες τους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ
REUTERS/ SHANNON STAPLETON

Τρεις χώρες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν επισκέπτονται πόλεις των ΗΠΑ που συνταράσσονται από βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας μετά τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικούς.

Η πρεσβεία του Μπαχρέιν στις ΗΠΑ συνέστησε το Σάββατο στους πολίτες της, μέσω μηνύματος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, να «είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ή όταν βρίσκονται σε περιοχές που έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στις ΗΠΑ».

Οι Μπαχάμες συνέστησαν την Παρασκευή στους πολίτες τους να βρίσκονται σε εγρήγορση όταν επισκέπτονται πόλεις των ΗΠΑ που συνταράσσονται από περιστατικά «πυροβολισμών εναντίον νεαρών μαύρων ανδρών από αστυνομικούς».

«Ειδικά ζητείται από τους νεαρούς άνδρες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις πόλεις (όπου σημειώνονται επεισόδια) κατά τη διάρκεια των συνδιαλλαγών τους με την αστυνομία. Να μην είστε επιθετικοί και να είστε συνεργάσιμοι», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτρέπουν τους φοιτητές και άλλους πολίτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ να προσέχουν.

«Σας παρακαλούμε να παρατηρείτε τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο και να αποφεύγετε τις περιοχές με συνωστισμό όσο το δυνατόν γίνεται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των ΗΑΕ, όπου καλούνται οι πολίτες της χώρας να παραμείνουν μακριά από διαδηλώσεις.

«Να επιδεικνύετε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια φεστιβάλ με μεγάλη προσέλευση ή εκδηλώσεων, να είστε σε εγρήγορση και να παραμείνετε σε ασφαλή μέρη» προστίθεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ