ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: Η χερσαία επίθεση στη Γάζα θα επιδεινώσει μια ήδη υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση

Πεσκόφ: Η χερσαία επίθεση στη Γάζα θα επιδεινώσει μια ήδη υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η ισραηλινή χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας θα επιδεινώσει μια ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε την Πέμπτη (26/10) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα «ισορροπημένο ψήφισμα του ΟΗΕ», μετά το βέτο που άσκησαν Ρωσία και Κίνα στο χθεσινό (25/10) ψήφισμα που είχε κατατεθεί από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται δε, πως ούτε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Ρωσία, ζητώντας «ανθρωπιστική εκεχειρία» και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας, κατάφερε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο αριθμό ψήφων.

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για μια ισορροπημένη εναλλακτική. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δική μας εναλλακτική ήταν πολύ πιο ισορροπημένη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Χρειάζεται να ζητήσουμε κατάπαυση πυρός και δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τις ενέργειες της μίας μόνο πλευράς. Το ψήφισμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο και οι διπλωματικές προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ