ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ για Μέση Ανατολή: Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού

Μισέλ για Μέση Ανατολή: Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού
AP Photo/Virginia Mayo

Την ανάγκη να δείξει η ΕΕ ότι είναι ενωμένη «για την υπεράσπιση των αξιών και των αρχών μας», επεσήμανε ο Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

«Όλοι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την ίδια ώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι δυνατή η ανθρωπιστική πρόσβαση», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η ΕΕ να δείξει ότι είναι «ενωμένη για την υπεράσπιση των αξιών και των αρχών μας». Παράλληλα, ο κ. Μισέλ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και επισήμανε ότι πρέπει να εξασφαλισθεί ότι υπάρχει ανθρωπιστική πρόσβαση. «Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι η στήριξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί ενώ εξέφρασε την ελπίδα για αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ