Ζελένσκι για Μέση Ανατολή: Nα αποτρέψουμε το ξέσπασμα μιας μεγαλύτερης ανάφλεξης
Προειδοποίηση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κίνδυνο εξάπλωσης της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, απέστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε το ξέσπασμα μιας ακόμη μεγαλύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή», είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος μέσω βιντεοσύνδεσης στους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Οι εχθροί της ελευθερίας θέλησαν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο», τόνισε ο Ζελένσκι, ευχαριστώντας τους «27» για τις διπλωματικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση της κρίσης.
«Όσο πιο γρήγορα επικρατήσει η ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, τόσο πιο γρήγορα θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια εδώ, στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απειλές Iράν σε ΗΠΑ: Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα - Δεν θα γλιτώσετε από τη φωτιά
Πετρούπολη: Συνελήφθη 31χρονος που προσπάθησε να βιάσει και λήστεψε 13χρονη σε στάση λεωφορείου
21:00
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών
20:48
Η Βρετανία εγκαινίασε έναν λογαριασμό στο TikTok με βίντεο απελάσεων μεταναστών
20:36
Το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση αγροτών με Χατζηδάκη, Τσιάρα
20:24