Χαμάς: Καμία συζήτηση για την απελευθέρωση ομήρων αν δεν υπάρξει κατάπαυση πυρός
Ανανεώθηκε:
Αποκλείει την απελευθέρωση ομήρων μέχρι την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός η Χαμάς όπως δήλωσε μέλος της που επισκέπτεται τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ, το στέλεχος της Χαμάς Αμπού Χαμίντ υποστήριξε πως η οργάνωση χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους αυτούς οι οποίοι απήχθησαν από το Ισραήλ και οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.
«Έπιασαν δεκάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άμαχοι, και χρειαζόμαστε χρόνο για να τους βρούμε στη Λωρίδα της Γάζας και μετά να τους απελευθερώσουμε», δήλωσε ο Χαμίντ.
Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με την Κομερσάντ, πως χρειάζεται ένα ήρεμο περιβάλλον για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος.
Η Χαμάς υποστήριξε χθες, Πέμπτη (26/10), ότι περίπου 50 από τους ομήρους έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.
Το Ισραήλ έχει καλέσει τη Ρωσία να απελάσει την αντιπροσωπεία της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα και έχει χαρακτηρίσει την πρόσκλησή της «αξιοθρήνητη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέση Ανατολή: Σε διάταξη μάχης ο ισραηλινός στρατός - Ολονύκτιες επιχειρήσεις στη Γάζα
Το 49% των Ισραηλινών δεν θέλει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα
Ισραήλ: Πάνω από τους μισούς ομήρους της Χαμάς είναι υπήκοοι από 25 άλλες χώρες
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03
Αγρότες: Η στιγμή που τρακτέρ τρέχει με όπισθεν να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό - «Πάτα τον» φώναζαν (vid)
16:54
Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες όταν συμβαίνουν επιθέσεις σε αστυνομικούς
16:50
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45