Πορτογαλία: Απεργία στον δημόσιο τομέα με αίτημα αυξήσεις μισθών
Ανανεώθηκε:
Με προβλήματα γίνονται σήμερα, Παρασκευή 27/10, στην Πορτογαλία, η συλλογή απορριμμάτων και η λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων με αίτημα τις αυξήσεις μισθών, σύμφωνα με τα συνδικάτα.
«Προβλέπουμε μεγάλη συμμετοχή, με προβλήματα ή την αναστολή της λειτουργίας διάφορων υπηρεσιών», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συντονιστής του Κοινού Μετώπου Συνδικάτων Δημόσιας Διοίκησης, ο Σεμπαστιάο Σαντάνα.
Οι απεργοί διαμαρτύρονται κυρίως «κατά της πολιτικής φτωχοποίησης» που ακολουθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση με τη «συνενοχή» των δεξιών κομμάτων, διευκρίνισε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.
Οι απεργοί ζητούν μισθολογικές αυξήσεις προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν «τη βίαιη αύξηση του κόστους ζωής» και τις απώλειες στην αγοραστική τους δύναμη.
Η κυβέρνηση, η οποία παρουσίασε στις αρχές του μήνα τον προϋπολογισμό της για το 2024, προβλέπει αυξήσεις μεταξύ του 3% και του 6,8% για τους δημόσιους υπαλλήλους.
«Η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί κανέναν εργαζόμενο», εκτίμησε ο Σαντάνα, την ώρα που το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις τουλάχιστον 15%, κατά 150 ευρώ κατ΄ελάχιστο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαδηλώσεις για τη στεγαστική κρίση στην Πορτογαλία: «Φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στον δρόμο»
Αρτοποιός: Τρία τα ενεργά μέτωπα - Ολονύκτια επαγρύπνηση για τα «καντηλάκια» και αναζωπυρώσεις
23:49
Πύρινος Γολγοθάς για τη Δυτική Αττική – Μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από οικισμούς
23:39
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι το Πεντάγωνο τού παρουσίασε σχέδιο για κλιμάκωση του πολέμου κατά του Ιράν
23:27
Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή μέλος της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023
23:15