ΕΕ: Αντιδράσεις στην πρόταση Σάντσεθ για κοινή ευρωπαϊκή απαίτηση κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
Το Συμβούλιο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδέχθηκε την πρόταση της Ισπανίας για τη διεξαγωγή ειρηνευτικής διάσκεψης σε περίπου έξι μήνες για τη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.
Στη συνάντηση των 27 κυβερνήσεων της Ένωσης, η Ισπανία πίεσε ώστε η ΕΕ να απαιτήσει άμεση κατάπαυση του πυρός, όμως ορισμένες χώρες αντιτέθηκαν στη διατύπωση, είπε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Η Μαδρίτη ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ μέχρι τα τέλη του έτους.
Είπε πως αντ' αυτού, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να καλέσουν για «ανθρωπιστικές παύσεις» και το άνοιγμα διαδρόμων βοήθειας για τους αμάχους της Γάζας, ως έναν τρόπο να φθάσουν σε ομοφωνία.
Σε αντάλλαγμα για τον συμβιβασμό, η Ένωση αποδέχθηκε την πρόταση της Μαδρίτης για ειρηνευτική διάσκεψη, η οποία περιλαμβάνει μια ανανεωμένη ώθηση για λύση δύο κρατών στη σύγκρουση, είπε ο Σάντσεθ.
Κλειστή λόγω κατολίσθησης η Ιονία Οδός: Προειδοποιεί για περαιτέρω επιβάρυνση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ
14:42
Πλεύρης για υπήκοο από το Μπαγκλαντές: Άμεση απέλαση για όσους λειτουργούν παράνομα τζαμιά
14:41
Μεγάλη επιστροφή για τους BTS στο Netflix: H συναυλία και το νέο ντοκιμαντέρ
14:40
Ιράν: Συνελήφθησαν 139 αλλοδαποί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων
14:35