ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Διαψεύδει η Χαμάς τις κατηγορίες του Ισραήλ για στρατηγεία κάτω από τα νοσοκομεία

Γάζα: Διαψεύδει η Χαμάς τις κατηγορίες του Ισραήλ για στρατηγεία κάτω από τα νοσοκομεία
Τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, στη Γάζα. AP Photo/Adel Hana)

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς διέψευσε σήμερα, Παρασκευή, 27/10, ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός. 

«Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίτερα σήμερα το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα εξαπολύσει μια χερσαία επίθεση στη Γάζα σύντομα, η οποία θα είναι μακρά και δύσκολη και θα έχει στόχο να καταστρέψει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της Χαμάς στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ, όπως μεταδίδει το The Times of Israel.

«Εντός του νοσοκομείου, η Χαμάς έχει στήσει κέντρο διοίκησης, από το οποίο κατευθύνει ρουκέτες στο Ισραήλ και αποθηκεύει όπλα - Το νοσοκομείο φιλοξενεί χιλιάδες ασθενείς και προσωπικό» γράφει το δημοσίευμα.

Το στρατηγείο επιχειρήσεων της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς βρίσκεται κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας, δήλωσε σε ενημέρωση για δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, όπως μεταδίδει το The times of Israel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ