ΟΗΕ: Ναι στην «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας - Καταψήφισαν ΗΠΑ και Ισραήλ
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής, 27/10, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «επεκτείνει» τις χερσαίες επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς.
Η μη δεσμευτική απόφαση, που καταγγέλθηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ επειδή στο κείμενο δεν αναφέρεται η Χαμάς, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές.
ΗΠΑ και Ισραήλ ήταν μεταξύ των χωρών που την καταψήφισαν.
Η πρόταση, που προωθήθηκε από την Ιορδανία για λογαριασμό των αραβικών χωρών, υποβλήθηκε στη Γενική Συνέλευση αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε τέσσερις φορές μέσα σε δύο εβδομάδες να εγκρίνει κάποιο ψήφισμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ»: Από τα μπλόκα στο διάλογο: Τι θα διαπραγματευτεί το Μαξίμου με τους αγρότες
07:09
ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
ΚΟΣΜΟΣ
Πράκτορες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης πυροβόλησαν και τραυμάτισαν δύο άτομα στο Πόρτλαντ (pics&vids)
07:00
ΕΛΛΑΔΑ
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (9 Ιανουαρίου)
06:30
ΧΡΗΜΑ