ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε Ισραήλ: «Προστατεύστε τους άμαχους της Γάζας»

Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε Ισραήλ: «Προστατεύστε τους άμαχους της Γάζας»
AP Photo/ Φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, υπογράμμισε τη «σημασία της προστασίας των αμάχων» κατά τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα, το αμερικανό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα, «εφόσον οι εμπορικές πτήσεις είναι ακόμη διαθέσιμες», καθώς η ανταλλαγή πυρών με το Ισραήλ εντείνεται.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε σε επιστολή του στον νέο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον χθες Παρασκευή (27/10), ότι η κυβέρνησή του είναι «έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση», μετά τις επιθέσεις οργανώσεων συνδεόμενων με το Ιράν εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία σταθμεύουν στο Ιράκ και στη Συρία.

Η επιστολή βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα σε δυο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, και «οργανώσεις συνδεόμενες με αυτούς», στην ανατολική Συρία.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι χθες ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, καλώντας την Κίνα να εργαστεί μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να «απαντήσουν μαζί στις παγκόσμιες προκλήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ