Γάζα: Ο ΠΟΥ έχει χάσει κάθε επαφή με το προσωπικό του, λόγω του μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει χάσει κάθε επαφή με το προσωπικό του και με υγειονομικές εγκαταστάσεις στην Γάζα αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του σήμερα στο X (πρώην Twitter).
«Το μπλακάουτ καθιστά επίσης αδύνατο για τα ασθενοφόρα να φτάσουν στους τραυματίες», σημειώνει ο επικεφαλής του ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατή η απομάκρυνση ασθενών υπό τέτοιες συνθήκες, ούτε η εξεύρεση ασφαλούς καταφυγίου", τόνισε.
«Αυτή η πολιορκία μου προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την ασφάλειά τους και τους άμεσους κινδύνους για την υγεία ευάλωτων ασθενών», σημείωνε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε προηγούμενη ανάρτησή του στο X, ενώ σε δεύτερη, που ακολούθησε , ρωτούσε μόνον: "Γιατί;».
Νωρίτερα, παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωνε πως οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών του ισραηλινού στρατού.
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
01:00
Φορολογικές Δηλώσεις: Μέχρι τις 24 Ιουλίου η προθεσμία - Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
00:30
Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις Νικαράγουας - Ιταλίας: Στο επίκεντρο η υπόθεση Καζιμίρι
23:59