Προειδοποίηση Σίσι για Γάζα: Η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα»
Ανανεώθηκε:
Να σεβαστούν την κυριαρχία της Αιγύπτου και τη θέση της στην περιοχή, κάλεσε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, μετά τα χθεσινά περιστατικά με την πτώση drone σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα, προειδοποιώντας παράλληλα πως σε περίπτωση επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε «ωρολογιακή βόμβα».
«Ανεξάρτητα από πού προέρχονται (σσ. οι επιθέσεις) η περιοχή θα μετατραπεί σε ενεργή ωρολογιακή βόμβα που θα επηρεάσει όλους μας», δήλωσε ο Σίσι, μιλώντας σε συνέδριο.
Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε πως τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία έπεσαν στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα και Νουβέιμπα κοντά στα ισραηλινά σύνορα, τραυματίζοντας έξι άτομα, προέρχονταν από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα.
Οι Αιγύπτιοι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς ο στρατός είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα, είπε ο Σίσι σε βιομηχανική έκθεση στο Κάιρο.
Επίσης, τόνισε πως η Αίγυπτος θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς και ότι δεν θέλει η σύγκρουση να επεκταθεί περιφερειακά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Ολική καταστροφή από τις επιθέσεις - «Τυφλή» η περιοχή από τη διακοπή τηλεπικοινωνιών
Μητσοτάκης για επιπτώσεις από πόλεμο: Η δημοσιονομική σοβαρότητα μας δίνει περιθώρια παρέμβασης
10:02
ΔΥΠΑ: Πάνω από 260.000 πολίτες έχουν βρει εργασία μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης
10:00
Ναρκαλιευτικά drones «Octopus», drone που ξεγελούν νάρκες: Τι εξετάζει η Βρετανία για τα Στενά του Ορμούζ
09:48
Συνεχίζεται η μάχη των Στενών: Ενισχύσεις από τους συμμάχους ζητά ο Τραμπ – Κλειστά μόνο για εχθρούς λέει το Ιράν
09:41