Mέση Ανατολή: H Ιταλία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια
Ανανεώθηκε:
Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι υπογραμμίζει ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, από τις περασμένες ημέρες βρίσκεται στην Κύπρο το περιπολικό σκάφος Ταόν Ντι Ρεβέλ, του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο είναι έτοιμο να φορτώσει ανθρωπιστικό υλικό που αποστέλλεται από την επιχειρησιακή βάση του ΟΗΕ, που βρίσκεται στο Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας, και υλικό του Ερυθρού Σταυρού.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δύο φρεγάτες του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στις οποίες σύντομα θα προστεθεί και ένα αμφίβιο στρατιωτικό πλοίο, για τυχόν ανθρωπιστική επιχείρηση απομάκρυνσης προσωπικού και μεταφορά υλικού πρώτης ανάγκης.
Την συνολική ευθύνη για τις επιχειρήσεις αυτές έχει το υπουργείο Άμυνας της Ρώμης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Ολική καταστροφή από τις επιθέσεις - «Τυφλή» η περιοχή από τη διακοπή τηλεπικοινωνιών
Νότια Κορέα: Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη μπήκαν στη ζώνη αεράμυνας - Απογειώθηκαν μαχητικά
08:32
Ινστιτούτο Τσίπρα: Ο λογαριασμός της ΤN, τα data centers και η απειλή της «ψηφιακής αποικίας»
08:19
Βελτιωμένη εικόνα της φωτιάς στη Βοιωτία- Παραμένουν στο μέτωπο της Σαλαμίνας πυροσβεστικές δυνάμεις
08:09
Τραγωδία στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 13 βρέφη νεκρά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο
08:07