ΟΗΕ: Αιφνιδιασμένος δήλωσε ο Γκουτέρες από την κλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Γάζα
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι τον αιφνιδίασε η κλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Γάζα, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» ώστε να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους.
«Τις τελευταίες ημέρες αναθάρρησα καθώς φαινόταν να διαμορφώνεται μια ομοφωνία στη διεθνή κοινότητα για τον τερματισμό ή τουλάχιστον για μια ανθρωπιστική παύση των συγκρούσεων» ανέφερε σε ανακοίνωσή που εξέδωσε από την Ντόχα του Κατάρ.
«Δυστυχώς, αντί για αυτήν την παύση, αιφνιδιάστηκα από την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των βομβαρδισμών και τις καταστροφικές συνέπειές τους, που υπονομεύουν τους ανθρωπιστικούς στόχους», πρόσθεσε.
Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Γκουτέρες μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και τη χερσαία επιχείρηση που πραγματοποίησε το Ισραήλ την περασμένη νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γκουτέρες για Μέση Ανατολή: «Είναι η ώρα της αλήθειας - Η ιστορία θα μας κρίνει όλους»
Γκουτέρες προς Ισραήλ: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για τη Χαμάς
«Χειραγωγήθηκα και εξαπατήθηκα» λέει η πριγκίπισσα Μέτε - Μάριτ για τη σχέση της με τον Έπσταϊν
11:21
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Ιωάννινα το πρωί της Παρασκευής
11:19
Χειμωνιάτικη εικόνα του καιρού και τις επόμενες ημέρες - Κάτω από τα κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία
11:12
Παπασταύρου: Ελλάδα και Σερβία επιλέγουν περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια και ισχυρότερη διασύνδεση
11:10