ΚΟΣΜΟΣ

Ρίτσαρντ Μολ: Πέθανε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός - Οι ρόλοι και οι ταινίες που είχε παίξει

Ρίτσαρντ Μολ: Πέθανε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός - Οι ρόλοι και οι ταινίες που είχε παίξει
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Μολ Kathy Hutchins/Hutchins Photo via AP

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός, Ρίτσαρντ Μολ. Ο Μολ που έγινε διάσημος για την ερμηνεία του δικαστικού επιμελητή στο «Night Court» - πέθανε την Πέμπτη στο σπίτι του στη λίμνη Big Bear της Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της οικογένειας στο Associated Press την Παρασκευή.

Ο ηθοποιός έπαιξε τον εκκεντρικό αλλά ευγενικό Aristotle Nostradamus «Bull» Shannon στη κωμική σειρά του NBC από το 1984 έως το 1992 μαζί με τον Harry Anderson και τον John Larroquette.

Ήταν γνωστός για το ξυρισμένο κεφάλι του και τη φράση «Ωχ-Κέι». Ωστόσο, ο Μολ δεν συμμετείχε στην επανεκκίνηση της σειράς το 2023.

Μετά τη θητεία του στο «Night Court», ο Ρίτσαρντ δάνεισε την φωνή του σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια και έργα κόμικ, συμπεριλαμβανομένων των «Spider-Man: The Animated Series» και «Batman: The Animated Series».

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες τρόμου «Ghost Shark» και «Slay Belles», καθώς και στις σατιρικές ταινίες «But I'm a Cheerleader» και «Scary Movie 2».

Πριν από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Ρίτσαρντ αποφοίτησε με πτυχία στην ιστορία και την ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ το 1964.

Έγινε αναπληρωτής αξιωματικός της δοκιμασίας στην κομητεία Alameda. Μετακόμισε στο Χόλιγουντ το 1968, αλλά όπως ειρωνευόταν σε μια συνέντευξη του 2003 στο People, «του πήρε 10 χρόνια για να βρει το δρόμο του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ