ΚΟΣΜΟΣ

Προς την Αίγυπτο ταξιδεύει το ηλιακό αεροπλάνο

Προς την Αίγυπτο ταξιδεύει το ηλιακό αεροπλάνο
You Tube

Το προτελευταίο του ταξίδι ξεκίνησε το Solar Impulse 2 πετώντας από τη Σεβίλλη της Ισπανίας προς την Αίγυπτο.

Η πτήση, της οποίας πιλότος είναι ο Ελβετός Andre Borschberg, αναμένεται να διαρκέσει 50 ώρες και 30 λεπτά. Το ηλιακό αεροπλάνο πλησιάζει στην ολοκλήρωση του γύρου του κόσμου, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 από το Άμπου Ντάμπι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων και πρόκειται να ολοκληρωθεί επίσης εκεί.

Το Solar Impulse 2 κινείται με μέση ταχύτητα περίπου 70χλμ/ώρα, αντίστοιχη δηλαδή με ενός μέσου αυτοκινήτου, ενώ περισσότερες από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες είναι προσαρμοσμένες στα φτερά του, το άνοιγμα των οποίων είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό ενός Boeing 747, δίνοντας δύναμη στους έλικες και φορτίζοντας τις μπαταρίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια αυτή γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε σταγόνα υγρού καυσίμου, και τη νύχτα το αεροπλάνο καταναλώνει αποθηκευμένη ενέργεια.

Το προηγούμενο ταξίδι του ήταν από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης προς τη Σεβίλλη και είχε διαρκέσει σχεδόν 3 ημέρες φτάνοντας στην πόλη της Ισπανίας στις 23 Ιουνίου.

Η τελευταία πτήση του Solar Impulse 2 θα είναι από το Κάιρο προς το Άμπου Ντάμπι για να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό εγχείρημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ