ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμάζεται για τη θέση της πρωθυπουργού η Τερέζα Μέι

Ετοιμάζεται για τη θέση της πρωθυπουργού η Τερέζα Μέι
REUTERS/ ANDREW YATES

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Μεγάλης Βρετανίας, αφού χωρίς αντίπαλο έμεινε η Τερέζα Μέι στην κούρσα διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον.

Η δεύτερη συνυποψήφιά της, Αντρέα Λίντσομ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αποχώρησή της από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κοσμίδης από το Λονδίνο στο CNN Greece, η Μέι ετοιμάζεται πλέον για τη θέση της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, αφού έχει και την υποστήριξη περίπου του 60% της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να συμβεί μέσα στις επόμενες ώρες, αφού και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει άμεσα.Σημειώνεται ότι η Μέι επανέλαβε σε ομιλία της ότι το Brexit σημαίνει Brexit και θα πρέπει να είμαστε επιτυχής σε αυτή τη διαδικασία.

Σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση η Λίντσομ είπε πως δεν θεωρεί πως έχει αρκετή υποστήριξη προκειμένου να ηγηθεί μιας σταθερής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που το θέμα διαδοχής έχει λήξει στους Συντηρητικούς, στην πλευρά των Εργατικών τα πράγματα δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει. Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος ανακοίνωσε η Άντζελα Ιγκλ, αποσύροντας την εμπιστοσύνη της από το πρόσωπο του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Εν τω μεταξύ, παραμένει το ερώτημα εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο Κόρμπιν με τους Εργατικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ