ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο Ισραηλινών ομήρων που ζητούν ανταλλαγή από τον Νετανιάχου

Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο Ισραηλινών ομήρων που ζητούν ανταλλαγή από τον Νετανιάχου
Screen Grab / «X»

Το δικό της παιχνίδι παίζει η Χαμάς στον πόλεμο με το Ισραήλ, καθώς βλέποντας τον ισραηλινό στρατό να επελεύνει στη Λωρίδα της Γάζας, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τρεις Ισραηλινές γυναίκες ομήρους να ζητούν από τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου την ανταλλαγή.

Στο βίντεο διάρκειας 76 δευτερολέπτων, μια από τις γυναίκες επικρίνει την ισραηλινή κυβέρνηση στα εβραϊκά ότι απέτυχε να προστατεύσει τους ανθρώπους κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και καλεί το Ισραήλ να προχωρήσει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Το Ισραήλ λέει ότι τουλάχιστον 239 άνθρωποι κρατούνται αιχμάλωτοι. Δεν κατέστη άμεσα δυνατό να εξακριβωθεί η ταυτότητα των γυναικών.

«Φέρουμε την ευθύνη της πολιτικής και στρατιωτικής αποτυχίας σας στις 7 Οκτωβρίου. Δεν υπήρχε στρατός δεν έφτασε κανείς. Κανείς δεν μας προστάτευσε. Είμαστε αθώοι πολίτες που πληρώνουμε φόρους στο Ισραήλ, είμαστε αιχμάλωτοι σε κακή κατάσταση. Μας σκοτώνετε» λέει η γυναίκα και προσθέτει: «Είμαστε αθώοι πολίτες που πληρώνουμε φόρους στο Ισραήλ, είμαστε αιχμάλωτοι σε κακή κατάσταση. Μας σκοτώνετε. Θέλετε να μας σκοτώσετε; Δεν φτάνει που σκοτώσατε τους πάντες. Δεν είναι αρκετός ο αριθμός των Ισραηλινών πολιτών που σκοτώθηκαν;».

«Απελευθερώστε μας τώρα. Απελευθερώστε τους πολίτες τους, απελευθερώστε τους κρατούμενους τους, απελευθερώστε όλους εμάς. Αφήστε μας να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας», αναφέρει, σύμφωνα με το Αl Jazeera.

Η ταυτότητα των τριών γυναικών, η δήλωση των οποίων ήταν σχεδόν βέβαιο ότι υπαγορεύτηκε από τους απαγωγείς τους, δεν έχει αποσαφηνιστεί, όπως αναφέρουν οι Τimes of Ιsrael.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ