ΚΟΣΜΟΣ

AFP: Η Χαμάς θα απελευθερώσει ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες

AFP: Η Χαμάς θα απελευθερώσει ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες
Aφίσες ομήρων που απήχθησαν από μαχητές της Χαμάς στη Γάζα, στην Ιερουσαλήμ AP Photo / Mahmoud Illean

Η Χαμάς υπόσχεται ότι θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP.

Όμηροι με μη ισραηλινά διαβατήρια πρόκειται να απελευθερωθούν τις επόμενες μέρες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπού Ομπάιντα ο οποίος δήλωσε ότι η οργάνωση σχεδιάζει να απελευθερώσει έναν αριθμό ομήρων που κατέχουν μη ισραηλινά διαβατήρια, καθώς όπως είπε, «δεν θέλουμε να τους κρατήσουμε στη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης αμφισβήτησε την ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) περί απελευθέρωσης μιας γυναίκας.

Ο Άμπου Ουμπέιντα υποστήριξε πως η Ορί Μεγκιντίς – η δεκανέας του ισραηλινού στρατού που, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των IDF και της Σιν Μπετ, απελευθερώθηκε χθες, Δευτέρα 30/10, σε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας – δεν ήταν μεταξύ των αιχμαλώτων των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ.

«Ίσως την κρατούσαν ιδιώτες», είπε, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ δεν έφτασε ποτέ σε κανέναν από τους αιχμαλώτους που κρατούσε η Χαμάς».

Επαναλαμβάνοντας τις απειλές του ότι η Λωρίδα της Γάζας θα γίνει «νεκροταφείο» για τους ισραηλινούς στρατιώτες, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς προειδοποίησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα υποστεί «συντριπτική ήττα» που θα σημάνει το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ