ΚΟΣΜΟΣ

Σταματήστε τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων στο Ισραήλ - Κάλεσμα του Ανώτατου ηγέτη του Ιράν

Σταματήστε τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων στο Ισραήλ - Κάλεσμα του Ανώτατου ηγέτη του Ιράν
O Ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Office of the Iranian Supreme Leader via AP, File

Κάλεσμα στα μουσουλμανικά κράτη να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων προς το Ισραήλ, απαιτώντας τον τερματισμό των βομβαρδισμών του στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν αμέσως ... η πορεία των εξαγωγών πετρελαίου και τροφίμων προς το σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να εξαλείψει την υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα, σε αντίποινα για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και εκατοντάδες κρατήθηκαν όμηροι.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πρωτοφανείς βομβαρδισμούς στη Γάζα και έχει επιβάλει πολιορκία στον θύλακα. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα αναφέρει ότι περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Οι ηγέτες του Ιράν προειδοποίησαν το Ισραήλ για κλιμάκωση της κατάστασης εάν δεν τερματίσει την επιθετικότητα κατά των Παλαιστινίων, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι οι υποστηριζόμενοι από την Τεχεράνη πληρεξούσιοι στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμοι να δράσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ