ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στην Άγκυρα την Κυριακή ο Μπλίνκεν, μετά από τη συνάντηση με Νετανιάχου

Τουρκία: Στην Άγκυρα την Κυριακή ο Μπλίνκεν, μετά από τη συνάντηση με Νετανιάχου
AP Photo/J. Scott Applewhite

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται την Κυριακή 5/11, στην Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πάντως αρνήθηκε να το  επιβεβαιώσει.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εντάσσεται στο πλαίσιο της δεύτερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

Την Παρασκευή, 3/11, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στο Ισραήλ, για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα, όπου θα έχει διαβουλεύσεις με την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο με τη Χαμάς.

Στο Ισραήλ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργούς του, για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Θα επαναλάβει πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα συζητήσει για την ανάγκη λήψης μέτρων για να περιοριστούν οι απώλειες αμάχων, καθώς και για τις προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ